Esittely

Olen 25-vuotias historianopiskelija ja tänä vuonna 2006-2007 suoritan opettajan pedagogisia opintoja. Opiskelut aloitin Tampereen yliopistossa vuonna 2000 pääaineenani matematiikka. Seuraavana vuonna vaihdoin pääsykokeiden kautta alaa historian puolelle ja se on tuntunut oikealta ratkaisulta. Tosin pidän edelleen paljon myös matematiikasta ja tulevaisuuden suunnitelmana on suorittaa siitä kolmas opetettava aine historian ja yhteiskuntaopin rinnalle.

Sivuaineina olen opiskellut sosiologiaa, psykologiaa, kansantaloustiedettä, julkisoikeutta ja Suomen kirjallisuutta. Niistä kaikista tuntuu olevan hyötyä opettajan työtä ajatellen. Sosiologia ja psykologia auttavat kasvatustyössä ja kansantaloustiede, julkisoikeus sekä kirjallisuus opetusaineksen hallinnassa.

Opiskelujen lomassa olen saanut tytön, joka on nyt kaksivuotias. Olin kokopäiväisenä äitinä lähes kaksi vuotta, tämän vuoden syyskuuhun asti. Äitiys on opettanut kasvatustyöstä jo tähän mennessä enemmän kuin mitkään kurssit. Ennen kaikkea olen oppinut kasvatustyössä välttämättömiä ominaisuuksia, kuten kärsivällisyyttä ja empatiaa ja mustavalkoiset käsitykseni kasvattamisesta ovat väistyneet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: