Opettajaharjoittelu II:n päätös

Kirjoitin tähän tekstin jo viikko sitten, heti viimeisen harjoitustunnin jälkeen, mutta se hävisi ja vain otsikko näkyi täällä blogissa. Höh.

Nyt uudelleen ajatuksia heti harjoittelun päättyessä. Tunne viimeisen tunnin jälkeen oli aivan ihana ja helpottunut. Kun syksyllä vuosi päättyi alamäkeen ja tunne oli, ettei minusta koskaan tulekaan hyvää opettajaa, nyt on ihan päinvastainen olo. Viimeiset tunnit lukiolaisten kanssa menivät kuin unelma. Pidin keidastyöskentelyä aiheesta massatuotanto ja kulutusyhteiskunta. Oma olo tuntien aikana oli varma ja innostunut, ja se varmaan näkyi, koska palaute oli hyvää. Lisäksi olin nähnyt paljon vaivaa keitaiden ohjeistuksen eteen ja myös siihen, että keitaista jäisi oppilaille “jotain käteen”. Toki aina jotain parannettavaa löytyy, ja nytkin eräs keitaista (jossa analysoitiin rap-kappaleen sanoitusta) oli turhan vaikea jopa lukiolaisille.

Seuraavaksi alankin suunnittelemaan matematiikan tunteja! Teen opeharj. III:n matikassa ja heti pääsiäisen jälkeen voitte tulla ihmettelemään, kuinka erilaista sen opettaminen on.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: