Ilon pedagogiikka

Suomestakin löytyy näemmä vaihtoehtoja tavallisille kouluille. Juha Juurikkala aloitti 2005 syksyllä palkattomana opettajana Halmeniemen kyläkoulussa, jonka kunta oli päättänyt sulkea. Aiemmin hän oli toiminut Vantaalla rehtorina. Juurikkala on kehitellyt opetusmenetelmän, ilon pedagogiikan, jota hän soveltaa opetuksessaan. Se on yhdistelmä summerhill- freinet- ja montesoripedagogiikasta ja sopii Juurikkalan mukaan suomalaiseen peruskoulujärjestelmään. Kuka meistä on valmis toteuttamaan unelmakoulunsa palkatta?

Ensimmäisen päivän ruokailu

Opettaja ja koulun oppilaat ensimmäisenä koulupäivänä ruokailemassa.

Advertisements

One Response to “Ilon pedagogiikka”

  1. Heli Says:

    Juha Juurikkalan tulevaisuus on varmaankin turvattu syystä tai toisesta niin hyvin taloudellisesti, että hän ei enää palkkaa tarvitse. Hienoa, että jotkut käyttävät tällaisen elämäntilanteen hyväkseen ja tekevät jotain epäitsekästä.

    Olen muuten monesti miettinyt, laittaisinko omat lapseni jotain muuta pedagogista linjaa kulkevaan kouluun. Ainakin Steiner -koulusta minulla on hieman ristiriitainen kuva. Kuva on tullut tuttavieni kautta, jotka ovat itse olleet Steiner -koulun kasvatteja. Itse liputan perinteisen vallalla olevan pedagogiikan puolesta, tietämykseni näistä muista kouluista on kuitenkin aika vähäistä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: