Abiturienttien Helsingin matkaa valvomassa

Hurjasta ilmasta huolimatta matka Studiamessuille ja Eduskuntaan onnistuivat hyvin. Lähtö piti olla klo 8 Normaalikoulun edestä, mutta matkaan päästiin vasta vähän ennen yhdeksää, kun odoteltiin myöhästyneitä. Yöllä oli pyryttänyt lunta kymmeniä senttejä, ja liikenteen tukkoisuuden vuoksi myöhästyneitä oli jonkin verran. Matkalla oltiin kahdella bussilla. Ensimmäisessä bussissa valvojana oli opinto-ohjaaja Jukka Vuorinen ja toisessa minä ja Christa. Rallikuskitaustaisen kuljettajamme ansiosta saavuimme kuta kuinkin ajoissa Helsinkiin. Pedagogisena kikkana oppilaiden käskettiin jättää päällysvaatteet bussiin, jottei tarvitse maksaa narikasta. Todellinen syy oli tietenkin se, että ilman takkeja oppilaiden olisi pakko pysyä messualueella, eivätkä voisi lähteä esim. shoppailemaan.

Hankaluuksia aiheutti välillä se, että minua ja Christaa ei tarpeeksi informoitu kaikista asioista. Esimerkiksi messualueelle tarvittavat liput ja oikea sisäänkäynti olivat meille vielä bussissa arvoituksia. Niinpä eräs (vieläpä autistinen) poika jäi ilman lippua ja aluksi ohjasimme porukan väärälle ovelle. Niin sitten ilman ulkotakkeja kävelimme tuiskussa messualueen toiselle puolelle. Onneksi kaikki kuitenkin pääsivät loppujen lopuksi sisään messualueelle. 🙂

Seuraava ongelma koitti kun palattiin busseille. Takki-pedagoginen juoni ei ollut toiminut. Kolme oppilasta ei ilmaantunut sovittuna aikana paikalle. Heidän kaverinsa soitti heille ja saimme tietää heidän olevan Rossossa ja tulevan itsenäisesti eduskuntaan. Onneksi kyseessä olivat täysi-ikäiset abit, joten valvojien ei tarvinnut olla ylen määrin huolissaan. Mietinkin, että miten peruskoululaisten kanssa uskaltaa lähteä mihinkään, kun heistä vastuu on niin paljon suurempi.

Eduskunnassa meidät otti vastaan SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson, joka esitteli taloa ja kertoi eduskunnan toiminnasta. Pääsimme tutustumaan täysistuntosalin lisäksi sdp:n eduskuntaryhmän huoneeseen ja työvaliokunnan huoneeseen, joka ei ole normaalisti mahdollista. Tosi hieno tutustumiskäynti, opin itsekin paljon uutta!

Paluumatka sujui hyvin. Roskia kerätessä eräs poika antoi pussiin 1/2 l kaljatölkin, mutta mitäs siihen kommentoimaan?! Koulunpidollisia tunteja kertyi 10, joten siinä oli lisämotiivi tämän matkan tekemiselle. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: