Lisää harjoitustunneista

Toinen harjoitustunti ei sujunut mielestäni yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Vaikka olin valmistautunut huolella, oppilaat eivät toimineet ihanteellisesti. Tunti oli maanantai-aamuna yhdeksännelle luokalle työttömyydestä. Luokassa oli lähes koko ajan hälinää, joka ei loppunut vaikka yritin puuttua siihen. Ohjaaja, Männistö, totesikin palautekeskustelussa, että viikonlopun jälkeen ysiluokkalaisilla on niin paljon keskusteltavaa keskenään, että opettajajohtoinen tunti on vaikea toteuttaa. Ainakin opin sen, että oppilaat täytyy laittaa töihin maanantai-aamuisin, eikä yrittääkään luennoida.

Jälleen aika meinasi loppua kesken ja jouduin antamaan läksyksi asioita, jotka olin suunnitellut käsitteleväni tunnilla. 45 minuuttia on yllättävän lyhyt aika, sen olen joutunut toteamaan joka kerta.

Ohjaajan mukaan havaintovälineet(Hectorin laulu Ei mittään, kuvaaja internetistä työttömyysasteesta Suomesta) ja oppiaineksen hallinta olivat plussaa, ja elikkä-sanakin oli tullut vain pari kertaa. 🙂 Tunnin aikana huomasin käyttäväni jälleen muistatteko-, tiedättekö-alkuisia kysymyksiä ja puhuvani taulua kohti, kun näytin asioita dokumenttikameralla. Ehkä tämä tiedostaminen on oppimisen alku, vaikka heti on vaikea päästä eroon kaikista huonoista tavoista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: